Koirat ovat yksi suosituimmista piirrosten aiheista. Vaikka piirtäminen edellyttää harjoittelua ja kärsivällisyyttä, ja todelliseksi piirrosten mestariksi kehittyminen ottaa aikansa, jostakin jokaisen meistä on aloitettava!

Päästä sisäinen taiteilijasi valloilleen

Harkitsetko uutta harrastusta? Miltä kuulostaisi piirtäminen? Mallina voi tietysti toimia perheen suloinen karvakaveri! Piirtäminen ja maalaaminen ovat mitä parasta ajanvietettä, sillä sen lisäksi, että piirtäessä näkee heti oman kädenjäljen, taiteellisen puolen kehittäminen laskee stressiä ja vapauttaa hyvän mielen hormoneja. Piirtäminen ja maalaaminen ovat lisäksi varsin edullisia harrastuksia, sillä alkuun pääsee peruskynillä ja paperilla. Taitojen kehittyessä voit halutessasi hankkia ammattimaiseen käyttöön suunnatut piirrustusvälineet.

Toinen erinomainen tapa päästää omat kädet työn touhuun on tapetointi. Jos kotisi kaipaa pientä pintaremonttia tai koirasi on tehnyt tihutöitä vanhan tapetin suhteen, uusi tapetti on helppo tilata vaikkapa suoraan kotiin Kotitapetin verkkokaupasta.

Alan asiantuntijana ja laajalla tapettivalikoimalla varustettu Kotitapetti auttaa seuraavan tapetin valinnassa, ja tapettitilauksen yhteydessä voit tilata myös tapetointiin tarvittavat välineet, joilla pääset heti työntouhuun. Koiraihmisille Kotitapetti tarjoaa luonnollisesti laadukkaalle materiaalille tulostettuja koira-aiheisia valokuvatapetteja. Tyylikkäällä koira-aiheisella tapetilla on mahdollista uudistaa vaikkapa olohuoneen tai makuuhuoneen ilmettä kertaheitolla.

Vinkkejä piirrustusharrastuksen aloittamiseen

Tässä kolme helppoa niksiä, joilla pääset alkuun piirrustusharrastuksen suhteen:

1. Pidä mielessä, että kaikki osaavat piirtää

Yksi suurimmista haasteista uuden harrastuksen aloituksessa on ajatus siitä, ettei osaa eikä opi. Unohda siis yleinen harhaluulo siitä, että vain huippulahjakkaat taiteelliset ihmiset osaavat piirtää. Kuka tahansa voi oppia piirtämään!

2. Harjoittele usein ja lyhyitä aikoja

Yksi suurimmista kynnyksistä uuden taidon oppimiseen on motivaation ja ajan puute. Harjoittelemalla päivittäin mutta lyhyitä aikoja, kärsivällisyys ja motivaation puute eivät pääse iskemään. Kiinnitä huomioita erityisesti käden ja silmän yhteistyöhön. Alussa se voi olla epätasapainossa, mutta ajan myötä balanssi varmasti löytyy.

3. Valitse mielenkiintoisia kohteita piirrettäväksi

Kukapa olisi parempi malli koirapiirrustusten harjoitteluun kuin oma lemmikkikoira? Harjoittele koiran piirtämistä lemmikin nukkuessa tai sen köllötellessä vieressäsi sohvalla. Elävän kohteen piirtäminen voi olla aluksi haastavaa, mutta ainakin taideteoksen malli tuo iloa silmälle!

Divi